torsdag 28 maj 2015

Hur går det med löpningen?

-Jo,tack! Ganska dåligt, men helt enligt plan.
-Ehh??

Ungefär så låter det numera när när nån frågar hur det går med min löpträning. Jag lyckas på sin höjd få ihop en mil i veckan. Inte för att jag sprang elitmycket tidigare heller, men ändå betydligt mycket mer.
Jag är ju i grunden en uteträningsmänniska, men PT utbildningen har breddat min värld på många sätt och nu har jag varit på gymmet mer än någonsin tidigare. Och tyckt det har varit jättekul!


På sista utbildningstillfället jobbade vi mycket med stabilitetsträning, framför allt med TRX band som var helt nytt för mig. Och som den ordningsamma student jag är ha ha, har jag förstås övat flitigt på mina övningar. På mitt gym har jag inte hittat några band, men tack och lov hänger det några i ett hörn på gymmet på jobbet. Där har jag nu tillbringat några lunchraster och lärt mig TRX banden lite lagom sådär. Riktigt roliga, och definitivt ett väldigt bra redskap. Gillar dem jättemycket! Jag funderar på om jag skulle köpa ett par, de borde kunna hängas i ett träd i trädgården nu under sommaren.


I gymmet har vi gått igenom övning för övning, kroppsdel för kroppsdel och muskel för muskel. Efter det har jag tragglat mig igenom alla övningar, provat och undersökt. Klämt på maskiner som jag inte ens visste fanns. Jag har övat både själv och ihop med mina pluggkompisar. Vi har instruerat varandra, skrattat och skojat och haft hur kul som helst!

Jag som alltid bara har dragit lite i maskinerna, lite planlöst sådär, och med alldeles för lite engagemang. För mig har öppnats en ny värld, eller åtminstone har den jag redan haft blivit lite större. Nu förstår jag varför jag gör en viss övning, vad som blir annorlunda om jag håller händerna si eller så och hur man kan variera samma övning på massor av sätt. Inte undra på att det har blivit så kul! Helt plötsligt är det jag som styr min träning, inte maskinerna. Vilken upptäckt!


Jag kommer nog alltid att ha min träningspreferens utomhus, men jag är väldigt glad att jag håller på att lära mig gymmet på riktigt. Tänk att kunna kombinera ute- och inneträning och på det sättet kunna erbjuda kunden precis det program som för dagen och tillfället passar bäst. Det känns jättekul och jag ser verkligen framemot nästkommande tillfällen på PT utbildningen och vad vi ska få lära oss då.

Min egen löpträning då? Den får stå tillbaka lite för tillfället. Jag hinner inte allt, och just nu väljer jag att prioritera det som har med utbildningen att göra och så får det vara. Tids nog springer jag igen!


1 kommentar:

  1. Visst är det bra med inomhusalternativ, men jag föredrar också utomhusaktiviteter.

    Nu ska jag bara bli sams med mina knän, sedan drar vi igång igen :)

    SvaraRadera