fredag 7 juli 2017

Dagen före dagen V - V som i Vansbrosimningen!

Jag har just nu lite svårt att fokusera. Håller på att packa en enda liten väska för att ta mig tur och retur Vansbro i morgon för att för första gången simma Vansbrosimmet. Det kryper lite nervöst i kroppen på mig, så där som det alltid gör innan ett lopp.
Jag går till packningen, lägger fram en sak, tar en sväng ut i köket för att kolla läget lite, tillbaka och lägger fram nåt ytterligare, ut på verandan och kolla vädret och sådär håller jag på. Det som kunde ha tagit typ 15 min har jag hållt på med i en timme, och jag är bara halvfärdig. Och nu satt jag mig visst och skrev också, mitt i allt. 
Det är nog inte (bara) själva simningen som snurrar i mitt huvud, utan praktiska sker av alla slag. Var ska jag lägga mina grejer, kommer jag att frysa om fötterna, finns det nån speciell inlämningsplats för värdesaker typ mobiltelefon, hur ser det ut där bussen stannar och you namn it. Det finns mycket att fundera på så här dagen före. 

Löplopp är jag van vid, där vet jag hur det brukar funka. Men det här känns annorlunda. Fast vad tusan egentligen, principen borde ju vara exakt den samma?!? Om man ska springa eller simma borde ju kvitta. Det praktiska runt om kring må ju vara ganska samma. Såhär håller jag på varje gång! Oroar mig lite, tar mig samman, plockar fram lite, oroar mig lite till. Och till slut, bestämmer jag mig för att nu får det vara klart. Nu blir det inte bättre även om jag oroar mig lite till eller packar fram en sak till. Till slut är det liksom klart. Färdigt. Antagligen är det här ett sätt att komma in i tävlingsmood, att tagga till och ladda upp. 

Hur brukar ni känna innan ett lopp? Vad gör ni för att förbereda er?

Nu får det vara klart, nu ska jag vila mig i form resten av dagen!

4 kommentarer:

 1. Åh nu blir jag lite avis på att du ska få simma Vansbro :-) Jag har simmat en gång och det var jättehäftigt. Men jag minns inte så mycket av det praktiska runt omkring, däremot minns jag hur vansinnigt mycket det regnade. Allt var dyblött. Efter duschen tog man på sig dyblöta kläder, och när vi hade kört de 70 milen hem igen efteråt hade underkläderna fortfarande inte riktigt torkat...

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite regn verkar det kunna bli idag också, men bara lite som det ser ut. Ska bli spännande iaf. Nu är kl 4.30 och det är dags att kliva upp och ta tag i dagen😃😃

   Radera
 2. Jag har tänkt på dig idag. Hoppas simningen gick bra ☺️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack, vad gulligt av dig! Det gick så bra alltihop, och inte så jobbigt som jag trodde. Riktigt kul, så det kan du absolut göra nångång, du som gillar att simma!

   Radera