torsdag 31 augusti 2017

Veckans bottennapp

Och inte bara veckans, utan hela tidens bottennapp faktiskt. Kunder som inte avbokar sina PT tider. Gaaah!

Jag förbereder mig, kommer i god tid, plockar fram saker osv. Sen får jag ett sms 10 min innan att kunden inte hinner. Eller helt enkelt dyker de inte upp, det händer också. Om det är kunder som har PT avtal på visst antal gånger bryr jag mig inte så mycket, då stryker jag tiden och timmen brinner inne. Men kunder som ska få introduktion, bonustimmar eller rådgivning (som förhoppningsvis ska leda till försäljning) gör mig både arg och ledsen när de inte avbokas. Dels står jag med en timmes ledig tid, utan inkomst, och på kort varsel kan jag inte boka in nån ny kund. Dels är det kunder som kanske hade velat komma men som jag fått säga nej till. Det tycker jag inte är ok!

Nån gång hörde jag någon säga "att det är inte ok att stjäla någons tid". Vad den personen menade, var ungefär att ta någons grejer är fel, olagligt och kan leda till straff. Det har vi koll på, väldigt få av oss stjäl ju. Men att ta någons tid, som kanske är det viktigaste vi äger, det verkar vara helt ok. Hm.

Det här blev visst ett riktigt gnällinlägg. Och dessutom skrivet i affekt. Men det bjuder jag på, jag hade mycket hellre varit hemma hos mina barn eller suttit och pratat med en kompis över ett glas vin än suttit här och väntat. Så snälla snälla alla, om ni får förhinder, avboka i god tid! Please!

Förutom detta, så har jag världens roligaste jobb😃.


PS. För att undvika missförstånd:
-Om förhindret beror på plötslig olycka, plötslig sjukdom eller liknande  är jag mycket förstående. Det jag menar är alla de andra gångerna, när man bara inte orkade, eller det dök upp nåt annat.... Jag tror ni fattar.

9 kommentarer:

 1. Fattar precis!
  Hatar det också 😡

  SvaraRadera
 2. Tänk om jag skulle anmäla mig till Sylvesterloppet 😏. Det är 10 km. Har ju faktiskt inte provat att springa så långt än. Vågar jag 😺?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror absolut att 10 km är inom räckhåll för dig, du springer ju redan nu runt 5. Så trappa upp lite vecka för vecka, blanda gång och löpning så orkar du längre, även mycket rutinerade löpare går ibland. Loppet är väl dessutom några månader framåt, nyår antar jag, så det tycker jag är ett utmärkt mål att jobba mot. Kul!!

   Radera
 3. Måste fråga en sak som jag funderar på. Jag läste att det är hälsosammare med att vara vältränad och ha ett BMI på 27 än att vara smal och otränad. Sen var det någon som hade kommenterat att det finns ingen med BMI 27 som är vältränad.
  Då började jag fundera på när man egentligen räknas som vältränad. Jag googlade runt lite och bland träningsfreaks är det när man presterar över en viss nivå. Men räknas det inte om man är fysiskt aktiv utan att prestera en massa?
  Jag råkar ha just BMI 27. Jag vill ju såklart vara så där hälsosam och vältränad. Jag når upp i rekommendationerna som säger en halvtimme per dag. Vissa dagar tränar jag förstås mer och vissa rör jag mig inte annat än att gå.
  Funderar på om jag är hälsosam nog helt enkelt.
  /Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant fråga! Den skulle jag gärna ge min syn på i ett alldeles eget blogginlägg inom kort och samtidigt referera till din fråga. Tack för tips!!

   Radera
 4. Håller helt med! Vad är det som säger att kundens tid skulle vara mer värd än din tid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det här tillhör verkligen baksidan av jobbet. Man får försöka att inte irritera sig för mycket tror jag😃 Men det är svårt!

   Radera
 5. Får ofta ta emot avbokningar på telefon när gränsen på två timmar före klassens start passerat utan att något akut inträffat för personen ifråga, de säger då att de så gärna vill att någon annan ska få platsen, men det är inte alls säkert att det blir så. Det finns skäl till att det finns bokningsregler..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju långt ifrån alltid som det går att hitta en ersättare på så kort varsel!

   Radera