fredag 15 februari 2019

Listan om Hälsa & Träning

Jag tror det är lite med bloggar som med träning. Har man inte bloggat på ett tag är det omöjligt väldigt svårt att komma till skott. Och nu har jag inte bloggat sen typ förra året, och har man inte gjort det på ett tag kan man ju lika gärna vänta till på måndag. Jag ni vet...Eller det kanske ni inte alls gör, men så kan det vara för mig i allafall:-) 

Som en lagom utmanande komma igång övning hittade jag denna lista hos Hanna. Den börjar jag med och vips kommer jag vara på banan med bloggandet igen. Det svåraste är att börja. Så, håll tillgodo!

Den här träningen längtar jag efter just nu?
Långa löprundor i vårsol i skogen. Utan ormar, för det är det är min värsta rädsla. Inte att bli överfallen i spåret, utan att få se en helt vanlig j-a orm.

Springa, lyfta vikter eller yoga?
Springa, utan tvekan. Jag gillar det andra också men måste jag välja blir valet enkelt. Inget är som löpning.

Vilken kroppsdel gillar du att träna mest respektive minst?
Rygg och ben är kul. Och välgörande. Armar är varken speciellt kul eller speciellt välgörande så det går bort först.

Vilken är din favoritövning?
Knäböj. Bara för att jag är så grymt stark i knäböj. Nej då, men jag har bra självförtroende i knäböjen och vågar ta i och lasta på. Till skillnad mot marklyft som jag också gillar men där självförtroendet är i botten och jag kroknar bara jag ser stången.Något du skulle vilja vara bättre på?
Allt! Skulle vilja springa längre och fortare. Lyfta tyngre och gärna bli lite mindre kylskåpslik när jag försöker vika ihop mig. Annars är jag rätt nöjd.

Tränar du hellre med någon eller ensam?
Jag är en ensamvarg när det gäller träning. Behöver inte en massa folk omkring mig eller nån som drar med mig. Tycker det är rätt skönt att få styra mig själv. Fast ibland är det väldigt kul att gå på ett gruppass som jag inte leder själv. Gärna crossfit eller nåt annat jobbigt!

Vad är det allra jobbigaste med att träna?
Att börja. Klä om, komma iväg.

Hur länge har du tränat?
Började springa lite planlöst i tidiga tonåren, mest för att gå ner i vikt. Sen märkte jag att det var kul också och så har det fortsatt.

Hur har din träning ändrat under åren? 
Mycket! Om jag tar löpningen som exempel så sprang jag från början bara lite från och till, utan plan och utan mål. Och bara sommartid när det var fint väder. Med åren har det blivit betydligt längre sträckor, mer strukturerat och dessutom året runt och oavsett väder. Hur ofta och hur länge tränar du varje vecka?
Oj! Eftersom träning dessutom är mitt jobb blir det väldigt mycket. Föröker få till några styrkepass och några löppass varje vecka. Förutom alla gruppass jag leder....

Har du något träningsmål för tillfället? Vad är målet med din träning? 
Just nu tränar jag för min första Backyard Ultra, Trosa Ultra Backyard. Det är årets stora mål och ska bli så kul! Därefter kommer jag cykla Halvvättern, det blir också kul. Jag skulle dessutom vilja springa nån ytterligare ultra eller kanske nån mara framåt hösten. 

Mer generellt mål med träningen är att må bra, känna mig stark och att ha ork och kraft att göra det jag vill.

Om du skulle få välja något ätbart som plötsligt skulle bli hälsosamt, vad skulle det vara?
Vet inte faktiskt. Jag gillar hälsosamma saker så det känns aldrig som att jag låter bli något av det skälet. Vad äter du helst efter ett träningspass?
Wasa knäckebröd med makrill i tomatsås på, utan tvekan. Alltså, hur gott kan det vara? Blir aldrig sugen på detta annars, men efter ett träningspass skulle jag kunna döda för en makrillknäcke.

Om du skulle välja 5 livsmedel att leva på resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Avocado, ost, apelsin, havregrynsgröt och nötter.

Favoritmellanmål?
Ägg. Inte för att det är så gott utan för att det är så himla praktiskt. Annars äter jag gärna nötter, kvarg, bär eller frukt.Tar du några kosttillskott?
D-vitamin på vintern. Annars tror jag mest på att äta mat med många färger.

Vad är ditt favoritträningsplagg?
Min sporttopp i merinoull. Verkligen bästa plagget för utesport på vintern.

Hur mycket tänker du på utseendet när du tränar?
Inte speciellt mycket faktiskt. Men det är kul med fina träningskläder så kanske lite ändå.

Vad finns i din gymväska?
Hänglås, vattenflaska, lyftarbälte, handskar, planering för gruppass och PT klienter, ombyteskläder.....
Just nu stör jag mig på det här i träningsväg?
Inte så mycket faktiskt. Det blir bara jobbigt om jag ska störa mig på allt. Men folk som inte plockar undan efter sig kan irritera mig.

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer att gå över är?
Att träna för utseendets skull. Träning ger så himla många fler värden, utseendet är det absolut minst viktiga.
Sen tycker jag att trenden att "alla" ska genomföra en klassiker, ett marathon eller nåt annat jättestort är tveksam. Så många skulle må så himla mycket bättre om de alls tränade. Man måste inte genomföra en Ironman för att det ska räknas. Börja där du är, gör det inte så svårt!

Vem är din förebild då det gäller träning?
Finns många. Min kompis Carina för att hon är så himla råstark och aldrig ger upp. Hänger med på allt och utmanar mig till stordåd. Ami och Veronica (@ironmaniacs17) som alltid tränar för nåt långlopp. Lena Markström för sin outtröttliga, positiva inställning. Alla som har tagit beslut att förändra något och lyckats. Gått ner i vikt, slutat röka, börjat träna.... Finns hur många inspirationskällor som helst där ute.

Ditt bästa tips till någon som vill börja träna?
Tänk inte så mycket. Bara gör nåt, och gör det enkelt. Ställ inte upp en massa hinder, hellre göra nåt än inget alls!


6 kommentarer:

 1. Vad roligt att läsa dina svar. Kul att du är så stark i knäböj. Jag är tvärtom, gillar mer marklyft. Men jag har problem med rörligheten för att kunna göra knäböj bra med vikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar marklyft, men jag är så oproportionerligt svag gentemot
   knäböj. Öva, öva öva...

   Radera
 2. Kul att du också ska springa din första backyard ultra i år. Det ska jag med :-) fast i Sölvesborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir spännande! Och hur många varv ska man satsa på? Ingen aning om hur detta kommer kännas?!

   Radera
 3. Vad roligt med en backyard ultra! Jag hade tänkt springa en förra året, men det blev inte av. Det står fortfarande på önskelistan :-)

  SvaraRadera
 4. Benjamin var helt fantastisk att arbeta med. Han var extremt tydlig, grundlig och tålamod när han guidade min fru och jag genom låneprocessen. Han var också mycket aktuell och arbetade hårt för att se till att allt var klart innan han stängde lånet.
  Mr Benjamin är en låneansvarig som arbetar med en grupp investerare som hjälper oss att skaffa medel för att köpa vårt nya hem. Du kan kontakta honom om du vill få ett lån till en överkomlig låg ränta på 2% RIO E-posta honom. 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Chat: + 1-989-394-3740

  SvaraRadera