lördag 14 oktober 2017

Massageutbildning påbörjad-check!

Denna helg, eller rättare sagt igår, påbörjade jag mitt nästa stora steg mot en tillvaro helt inom friskvård och hälsa. Jag påbörjade steg 1 av 2, i en utbildning till Massageterapeut. Nu är dag två tillända och jag sitter i soffan med ett stort leende på läpparna. Jag är uppriktigt tacksam för att jag har fått den här möjligheten. Fått möjligheten att fördjupa mig i saker som jag älskar. Först PT och nu detta. Jag är glad ända in i hjärtat!

Idag, vår andra dag, var det dags för oss att massera på riktigt. Igår hade vi endast teori, men idag var det dags för oss att prova grundläggande grepp och tekniker i praktiken. Och det visade sig vara en hel del att hålla i huvudet. Först efflurage, sen pettrisage, sen kaningrepp, sen friktioner, sen lite mera efflurage, sen ändra handduken, massera annan kroppsdel, lite mera efflurage, lite mera olja, ändra handduken igen, ny kroppsdel, kom på att jag missat kaningreppet på kroppsdel nr 1....puh.... Men jäklar vad kul det var. Och så skööööönt! Eftersom vi övade på varandra har min baksida säkert fått flera timmars massage idag. Fattar ni vilken lyx!?!

I väntan på första massagen....
Nu är dagen snart slut och huset är alldeles tomt. Resten av familjen är i Dalarna på orienteringstävling. Känns lite underligt att vara själv, det händer inte så ofta, men just ikväll är det skönt. Jag är trött efter en lång och intensiv dag med massor av intryck och nya människor.

Min ensamma kväll har jag tillbringat i bastun, bara en liten stund och inte så varmt, det var skönt. Men det blir snabbt för mycket, så en liten stund räcker. Det är vardagslyx. Och lite vardagslyx ska man kosta på sig. Ofta. 

Nu sitter jag i soffan och summerar mina intryck. Ett glas vin, lite goda saker att tugga på och en familj som allihopa är nöjda med sina insatser på dagens tävling. Det har varit en bra dag. Och imorgon är det en ny dag. Med mera massage. Då ska vi ta oss an sätet. Och så framsidan. Det kommer bli bra det också!

2 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att du är så nöjd! Det verkar vara en jättetrevlig kurs. Jag gick en sån där helgkurs i våras där vi lärde oss avspänningsmassage. Jag var också jättenöjd, fast jag har fortfarande känningar av min utmattning och eftersom det var så intensivt så var det rätt kämpigt att orka med. Jag hade funderingar på att jag ville lära mig massera på riktigt och därför gick jag helgkursen för att känna efter hur det var. Jag tyckte om det men ansåg att det inte är läge just nu. Men kanske i framtiden.
  Jag hittade en bok om kaninmassage. Det testade jag förstås på kaninerna 😎. Framför allt Elsa tyckte att det var underbart.
  Kram Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, massage är härligt, både att ge och få. Man känner att det gör nytta. Kaninerna borde väl känna samma sak, att det är skönt med beröring. På kursen är det en tjej som håller på med hästmassage, det var nytt för mig att man även masserade djur, men det borde ju absolut vara lika välgörande för dem. Kram!

   Radera