måndag 9 oktober 2017

Dags att damma av skolböckerna

Vad tiden går fort. På fredag är det dags för mig att börja skolan igen. Det känns så länge sedan jag bestämde mig och anmälde mig, och nu är det äntligen dags att börja. För er som inte vet, ska jag vidareutbilda mig inom friskvård och hälsa, och gå en utbildning till Massageterapeut på Axelsons. Jag tänker att det kan vara ett bra komplement till min PT och träningsverksamhet.

Precis som PT utbildningen kommer denna utbildning genomföras på distans med mycket hemma studier och med ca en långhelg (fre-sön) i månaden på plats i skolan. Jag ser fram emot det, samtidigt som jag känner mig lite orolig. När jag gick PT utbildningen hade jag ett "vanligt"jobb samtidigt. Nu jobbar jag med hälsa och träning på heltid och har ingen fast inkomst, och inte mycket till fasta arbetstider heller.  Jag har ganska bra möjligheter att planera min tid, samtidigt som vi har en flicka som behöver ganska mycket stöd. Jag har velat hit och dit, om det här är rätt tillfälle att börja skolan, eller inte. Om jag redan har tillräckligt mycket omkring mig, eller om det finns utrymme för detta också. 

Det som fällde avgörandet var nog hur jag kände mig under tiden jag gick PT utbildningen, hur mycket energi och glädje dessa utbildningshelger tillförde mig. Jag såg fram emot dem så mycket, jag fick så mycket energi och jag lärde mig så mycket. Det var riktiga ljuspunkter i tillvaron och jag riktigt sög in varje ord som sades. Dessutom alla människor jag träffade, flera som blivit riktiga vänner, som finns kvar. Allt detta positiva gjorde att jag till slut valde att ta steget nu igen. 

Nu är det såklart nya förhållanden, ny klass, nytt område osv, men ändå. Vi som börjar på fredag, och ska göra dettta tillsammans det närmaste året, har ett gemensamt intresse. Vi har förstås alla har våra olika ingångar i det hela, men vi har ett gemensamt mål. Så även om det inte kommer bli precis som på PT utbildningen kommer det säkert bli lika bra. Lika bra, men annorlunda. Och oavsett exakt hur det blir så ska det bli roligt! 


6 kommentarer:

 1. Grattis o lycka till. Du fixar det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulla! Jadå, jag ska fixa det😃😃. Det ska bli kul. Fast det är lite pirrigt i magen just nu....

   Radera
 2. Åh du måste berätta mer sen, om vad ni gör och hur det känns med utbildningen.
  Vad roligt det låter 😃.
  Kram Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja såklart, det ska jag verkligen göra! Det ska bli jättekul, nu när det börjar vara nära känner jag mig både nervös, pirrig, förväntansfull och glad på samma gång.

   Radera
 3. Ja vad roligt! Tror det blir ett jättebra komplement till PT-andet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli jättekul! Tror också att det blir en bra kombo.

   Radera