lördag 9 december 2017

Det här var ju jätteroligt!!

Det här var det lustigaste, galnaste och mest komiska jag har läst på länge. En av de stora hälsomagasinen ger oss lagom till jul sina bästa tips på hur man får in träningen i julstöket. Hjääälp, säger jag bara!

Nog för att man ska ta tillfällena till vardagsmotion när de kommer, typ ta trappan istället för hissen, cykla eller gå istället för bilen osv. Men här har begreppet tagits till helt oanade höjder. Eller vad sägs om att göra en burpee samtidigt som man plockar upp en strumpa från golvet, squats när man torkar dörrposten, torka golvet med en trasa under varje fot och hand så det blir en climber, eller skotta snö med samma teknik som en kettlebell swing. Eller kanske allra helst, sätta sig golvet framför tvättmaskinen och göra en situp samtidigt som man kastar in ett smutsigt plagg i taget i maskinen. 

Jag kan ju riktigt se familjens reaktion när jag går fram som en furie med dammsugaren i en rodd, eller när jag knäskurar golvet i en katt och ko rörelse. OMG, säger jag bara. De skulle titta på mig med förfärad blick och undra om jag blivit helt från vettet. Man bör nog vara ensam hemma i så fall. Med neddragna persienner. Annars finns nog viss risk att man får fira jul alldeles själv, inlåst i ett ensamt rum, i en låst korridor, på ett sjukhus med nån sällsynt specialinriktning.

Den sortens julefrid vill man ju inte ha. Hellre då att fira jul ihop med dammråttorna, de bor ju faktiskt också här. Eller hemska tanke, hoppa över ett träningspass, och städa på normalt sätt. Antagligen går det fortare också så man faktiskt hinner både städa och träna. 

Oavsett hur jag nu gör med städningen, så var detta riktigt underhållande läsning. Och så kan jag ju inte låta bli att tänka på om det verkligen är nån som tycker det här är en bra idé, och verkligen gör det. På riktigt? 
Om inte så får man hålla tillgodo med ett gott skratt, för det får man verkligen. Inte så lite värt, bara det.  Och det var säkert själva skrattet, som var poängen! 

God Jul önskar jag alla. Och glöm nu inte att städa ordentligt, ha ha!
3 kommentarer:

 1. Hej igen!
  Ja, det dröjer nog innan jag börjar göra hushållssysslorna på det där sättet.
  Igår däremot skulle jag tränat yoga. Men vad händer? Bussen är sen och jag kommer en kvart senare än vanligt till träningen och då hade de förstås redan hunnit börja vilket betydde att jag inte fick vara med. Så surt :( . Förra gången jag skulle träna yoga blev den inställd. Typiskt!
  Jag får hoppas på bättre lycka nästa gång. Tredje gången gillt heter det ju.
  Fast egentligen kanske det bara är bra att jag tar det lite lugnt. Jag kände att det var förkylning på gång igen, i tisdags nådde den sin topp och idag torsdag börjar den klinga av. Det är ju bra eftersom jag ska simma i morgon. Det är sista gången innan julveckan. Sen fortsätter den 16 Januari. Då är det ett år sedan jag började träna. Jag började med att dansa i vardagsrummet tre gånger i veckan 20 minuter per gång. Sen var det i februari någon gång som jag började springa. Tänk att det snart är ett år sedan!
  Kram Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken otur med yogan. Det gillar jag också, men tyvärr tar jag mig alltför sällan tid till det. Kanske får bli min nyårambition att yoga lite mer!? Ja, tänk att det är ett år sen du började träna. Jag kommer ihåg det. Det har varit så kul att få följa din utveckling, den är så inspirerande. Kram till dig med!!

   Radera