tisdag 28 november 2017

Det här trodde jag inte var möjligt...

Aldrig hade jag trott för ett halvår sedan att jag vid 22.30 på kvällen skulle stå och koka mina mellanmålsägg till dagen efter. Inte för tidens skull, utan för att jag tycker det är riktigt äckligt med kokta ägg. Jag äter allt och tycker det mesta är gott, men ägg, nej där går gränsen. Det går inte.

Men ägg är väldigt nyttigt. Och väldigt praktiskt att ha med. Portionsförpackat, behöver inte ligga i kylen, kan ätas i bilen och håller länge. Eftersom jag ofta är på språng mellan olika jobb och olika ställen tyckte jag att ägg borde vara ett väldigt bra mellis. Om det inte var så attans otäckt bara. 

Och där nånstans, mellan för och emot, bestämde jag mig för att det måste gå att lära sig äta. Kanske till och med gilla, även om det verkar högst osannolikt. 
I början var jag tvungen att gömma äggelendet under en stor hög räkor och majonnäs. Men om det ska behövas, så funkar det inte. Tanken var ju att jag skulle kunna äta dem snabbt och enkelt. Och räkor och majonnäs är ingen bra kombo i bilen. Inte alls bra faktiskt! 

Det blev alltså att ta det "the hard way" och bara äta dem. Rakt av. Utan kamouflering. Utan trams. Bara käka dem helt enkelt! 

Nu har jag hållit på med min äggtillvänjning i ca ett halvår. Ett par ägg i veckan äter jag numera. Det är fortfarande inte gott, det kanske aldrig blir en favorit, men det går!! Jag kämpar på. Nu har det nästan blivit en grej, äggen ska inte vinna över mig. Jag bestämmer väl själv?! 

Sen kan man ju kanske tycka att jag är lite skruvad som gör detta. Varför inte bara acceptera, och äta nåt jag gillar istället?! Ja, och där är jag väl tillbaka i praktiskt och nyttigt igen. Och att det måste gå. Och det gör det ju. Det är hanterbart, men inte speciellt njutbart. Det trodde jag väl aldrig skulle vara möjligt att komma såhär långt. Jag är nästan lite stolt över mig själv.

Jag ger det ytterligare ett halvår. Är det fortfarande inte godare då så struntar jag nog i det. Då har jag i alla fall gett det en ärlig chans!
6 kommentarer:

 1. Ta med en tub dillkaviar och dutta på när du äter, mycket godare då! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dillkaviar. Det visste jag inte att det fanns ens. Tack för tips!

   Radera
 2. Jaså gillar du inte ägg. Men det är nog möjligt att lära sig. Jag gillade inte avokado men nu älskar jag avokado till och med. Jag gjorde som du för att vänja mig. Ägg är smidigt att ha med sig, det går inte att komma ifrån. Jag gillar dem bäst med bara salt.

  /Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, avocado älskar jag! Det är också, precis som ägg, en praktisk matvara. Jag gillar stekt ägg, omelett, scrambled osv men just inte kokt. Och det är ju inte lika praktiskt att ha med sig äggröra att äta i farten😃😃

   Radera
 3. Behöver dom inte ligga i kylen????

  SvaraRadera
  Svar
  1. En dag klarar de utan problem i väskan. Utomlands och även på torget här hemma har jag sett, står de ju tom och säljer råa ägg utan kyl, så ägg verkar vara ett tåligt livsmedel.

   Radera