söndag 17 juni 2018

Ironhen-Nu växlar vi upp!

Förra veckans vedermödor fortsätter. Dessutom har jag åkt på en riktig dunderförkylning. Lika bra att nämna elendet redan från början så är det avhandlat och klart sen. Så- elende, elende, nu får du ingen mer uppmärksamhet, nu är det bara roliga saker som gäller!!!

Roligheten för dagen stavas Ironhen. Ironhen som i nästanironman, eller järnhöna om man så vill. Ett lokalt triathlon som jag för fjärde året är med och arrangerar. Det har blivit lite större för varje år och förra året var vi uppe i den formidabla storleken av 30 deltagare. Opretentiöst, familjärt och roligt är ledorden. Vi simmar 500 m, cyklar 3 mil och avrundar med att springa 7 km, dvs ca 17% av en Ironman. Alltså tillräckligt långt för att kunna bli en utmaning, men också tillräckligt kort för att de allra flesta ska klara av det. 

Nu, med drygt två månader till årets lopp pågår förberedelserna för fullt. Vi har gjort en ny sträckning för cyklingen, vi har fått några nya sponsorer och vi har vässat arrangemanget för att kunna ta emot fler deltagare. Och då, mitt i allt, ringer en journalist från en av lokaltidningarna och frågar om han får skriva om oss och loppet. Vi funderade först på att låta lite svårflirtade, men som de amatörtriathleter vi är så kunde vi inte bärga oss utan skrek bara Jaaaa!!!! Jättekul tyckte vi. Vi bor i en stor kommun, med massor av roliga saker som händer, och så får just vårt evenemang lite plats i rampljuset. Och en hel del gratis reklam!

Så, i onsdags träffade jag och min medarrangörskollega Maria journalist och fotograf, och igår, kom artikeln ut på webben, och i dagens papperstidning kommer den även ut i print. 

Vi kavlar alltså upp ärmarna nu, redo för årets lopp. Ikväll filmar vi ytterligare en reklamfilm och därefter tar detaljplaneringen vid. 
Nyfikna? Kolla gärna in vår faceboksida "Ironhen Skogås", eller ännu hellre, kom den 25 augusti och var med!

.

5 kommentarer:

 1. Vad roligt! Hoppas att ni får massor mer deltagare. :-D

  SvaraRadera
 2. Men så kul! Jag hade lätt ställt upp om jag bott lite närmare :(

  SvaraRadera
 3. Det verkar så roligt och mysigt 😃.
  ❤️ Therese

  SvaraRadera
 4. Vad kul att vara med och arrangera lopp! :-)
  Hoppas att förkylningen har släppt. Sommarförkylningar kan vara så sega om man har otur.

  SvaraRadera