söndag 12 augusti 2018

Jag behöver lite fjäll igen!

Nu har jag varit igång i jobb en vecka efter den bästa semestern på väldigt länge. Under denna vecka inkl helg har jag hunnit med:
 • 2,5 arbetsdag
 • Den värsta magsjuka i mannaminne. Inga mer detaljer lämnas!
 • Femte perioden i min Massageutbildning. Egentligen är det ju fel att kalla det massageutbildning eftersom massagedelen blev klar redan i mars. Sedan dess har vi ju faktiskt bara hållit på med behandlande tekniker.
Ganska bra jobbat på bara en vecka tycker jag nog.

Men faktiskt, börjar jag redan längta till nästa semester. Om bara 3,5 vecka har jag ytterligare ett par dagar ledigt. Då ska jag själv, utan familjen, åka upp till Norrland och hälsa på min kompis. Vi ska åka till hennes stuga. Springa i fjällen, vandra, prata och bara umgås.
Det. Ska. Bli. Så. Härligt!

Fast det bara är ett par veckor sedan vi kom hem från vandringen i Jämtland känner jag att jag bara vill ha mer. Mer fjäll, mer natur, mer vandring, mer löpning.

-Och mindre stress och press. Jag vill hinna tänka en tanke färdigt. Jag vill styra min tid. Jag vill kunna slösa bort en stund på ”ingenting” utan att det gör nåt, jag vill hinna ändå. Nån som känner igen sig?

På olika sätt försöker jag skapa detta. Ibland lyckas jag bättre och inbland sämre, men jag försöker. Och att planera in små och stora andningshål är superviktigt. Som mina egna dagar i Norrland. Bland fjällbäckar och renar. Med Maja som sällskap. 

Fram tills dess ska jag fiska kräftor, springa i smålandska skogar och kanske ta sommarens sista simtur. Som sagt, skapa små andningshål här och där. Det får bli min höstambition!


4 kommentarer:

 1. Ja jag känner igen mig i den beskrivningen . Mitt i prick och jag har inte ens börjat jobba ännu... ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är svårt. Den där eviga balansen som är så självklar i teorin. Svårare i verkligheten!

   Radera
 2. Huah för magsjuka. Men att planera in några fjälldagar en månad efter den vanliga semestern låter smart, då vet du att du har några dagars lugn att se fram emot även om den vanliga semestern är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli jättehärligt att få åka iväg igen. Fjällen är beroende framkallande!

   Radera