onsdag 24 oktober 2018

Jag glömde ju det viktigaste!


Ja gode tid, det händer så mycket så jag inte ens kommer ihåg den största händelsen av alla. I måndagens blogginlägg summerade jag höstens höjdpunkter och fick ganska raskt kommentaren ”men du avslutade ju din Massageterapeutbildning också”. Ja, det gjorde jag ju verkligen!!

Så för att denna stora händelse ska få den uppmärksamhet den förtjänar, föräras den härmed med ett alldeles eget inlägg. Voilla!
Alltså, för er som inte vet. Det senaste året har jag gått en fantastiskt rolig, intressant och inspirerande utbildning på Axelson till Massageterapeut. 16 långhelger, fre-sön, under ett år. Till detta en hel del hemmastudier. Det har alltså varit en ansenlig mängd timmar detta har tagit, och nu är jag till slut färdig. Eller egentligen är jag inte alls färdig, jag är ju faktiskt alldeles bara i början. Det är nu det börjar! Det är nu jag ska jobba ”på riktigt”, ta tillräckligt betalt och göra detta till en del av min försörjning.

Men för att backa lite, till sommaren 2017 när jag bestämde mig för att göra detta. Hade en längre tid känt att jag ville och behövde komplettera PT jobbet med något mer. Dels för att orka, men också för att kunna hjälpa fler och andra kunder. Jag hade funderat på någon typ av kostrådgivarutbildning, men känt mig tveksam till om det verkligen var rätt väg att gå. Massagen var ett annat alternativ och efter att ha gjort en liten research i branschen valde jag till slut att satsa på massageutbildningen, något jag i efterhand tror var helt rätt.
Jag var också tveksam till om det var rätt tid för utbildning, vår dotter mådde inte bra, monstret fanns (och finns tyvärr fortfarande) kvar, och jag undrade om jag skulle orka allt. Men efter att ha stött och blött, funderat, bestämt mig, ändrat mig igen, velat och tvekat bestämde jag mig trots allt för att köra. Det skulle ju faktiskt också ge mig väldigt mycket positivt. Ny kunskap, ny inspiration, ny energi, nya möjligheter och dessutom en massa nya vänner. Att jag dessutom fick tillgodoräkna mig anatomin från PT utbildningen var nog det som till slut fällde avgörandet. Det verkade bli hanterbart, och det blev det också!

Och nu, ett år senare, är jag klar!!! Ett år med många timmars studier, massor med praktisk övande och massor med tid i skolbänken är över. Har lärt mig klassisk massage, sittande massage, tryckmassage, taktil behandling, ansiktsmassage, triggerpunktsbehandling, stretching, mjukdelsbehandling, käkledsbehandling och massa, massa annat.
Jag är inte färdig, inte på långa vägar. Det finns hur mycket som helst som jag vill lära mig, bindvävsmassage, koppning, zonterapi….

Men just här och nu är jag nöjd. Så nöjd med det jag har uppnått såhär långt. Jag tar emot massagekunder på gymmet, jag masserar ute på företag och jag tar emot hemma
Jag är igång och jag är glad!!!5 kommentarer:

 1. Nu måste jag få berätta 😀. Jag har skaffat en PT! Jag har skrivit upp mig på 20 timmar och ska träna sådant som är bra för min simning och löpning. Det ska bli så spännande och jag är både nervös och glad. Vad har jag gett mig in på 😳. Det kommer antagligen att bli jättejobbigt 😲. PT:n var väldigt glad att hon som omväxling skulle få jobba med någon som har ett prestationsmål. "Oj!" tänkte jag "tränar alla andra för att bli snygga eller gå ner i vikt?"
  Ett par gånger i mitt liv har jag börjat träna i syfte att gå ner i vikt, men det har inte motiverat mig tillräckligt så efter tre veckor har jag tröttnat. När jag körde swimrun i somras så var det så enormt kul att jag inte ens tänkte på det som träning. Likadant är det när jag tränar med löpargruppen eller går crawlkurs. Cross Cage är kul också. Det är kul att göra sådant som är kul. Den träningen som är rolig redan när man håller på och inte bara efteråt är den bästa träningen 😍.
  Kram Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad roligt! Det kommer bli både kul, jobbigt och lärorikt. Många utbrister efter några pass att de redan har klarat sånt som de inte vart i närheten av innan och att även den träning man gör på egen hand blir bättre. Helt enkelt för att man plötsligt vet hur det ska kännas att ta i😃. Sen brukar många tycka att de lär sig mycket om kroppen, anatomin och träning såklart eftersom man hela tiden har en dialog om vad som händer. Du kommer inte att ångra dig! Kram kram😃

   Radera
 2. Benjamin var helt fantastisk att arbeta med. Han var extremt tydlig, grundlig och tålamod när han guidade min fru och jag genom låneprocessen. Han var också mycket aktuell och arbetade hårt för att se till att allt var klart innan han stängde lånet.
  Mr Benjamin är en låneansvarig som arbetar med en grupp investerare som hjälper oss att skaffa medel för att köpa vårt nya hem. Du kan kontakta honom om du vill få ett lån till en överkomlig låg ränta på 2% RIO E-posta honom. 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Chat: + 1-989-394-3740

  SvaraRadera