måndag 23 november 2015

Återhämtningspass

Efter en tid av mycket träning, och bitvis ganska tung sådan, var det verkligen läge för lite återhämtning. Kroppen värkte av träningsvärk efter lördagens styrkepass och huvudet var inte lönt att pressa heller. Stora flickan ville gärna ut i skogen och lilltjejen skulle på kalas så det kunde ju onekligen passa ganska bra att springa lite med henne då. Några kilometer i maklig takt är ofta betydligt bättre återhämtning än att lägga sig i soffan, även om det också är ganska skönt ibland.

Sagt och gjort. Vi tog bilen ner till Rudan för att springa en kortare slinga som dottern trodde sig ha sprungit med skolan nångång. Det visade sig vara fel, i skolan hade de sprungit lightvarianten, den på grusvägar. Den vi ville springa var lite mer offroad, mestadels på stigar och ibland inte ens det.

Förra gången jag var här var det milt och blött. I går var det kallt och lite halt. Isdubbar på skorna hade varit bra, men vi tog det försiktigt istället. Vi tog oss förbi flera bevis på att det har varit istid i Sverige, just här finns många tecken. Jätteblock, jättegrytor, morän och rundhällar. Allt uppmärkt med skyltar så man kan läsa om man vill. Riktigt spännande!

Greta i en jättegryta. Precis bakom henne finns en liten också.

Kallt, som sagt! Härligt och krispigt i luften. Lite bitigt i kinderna. Riktigt fint, idag också. Vi pratade och sprang och stannade lite i bland. Precis så lugnt och skönt som jag behövde, och tillräckligt snabbt för att hon skulle känna att det var ett riktigt träningspass. Totalt blev det ca 4 km i varierande terräng. Riktigt skönt och alla nöjda!

 

På kvällen var jag härligt avslappnad i hela kroppen och började se fram emot veckan som kommer. Kör igång måndagen med långpass på morgonen och ett Crossnaturepass på kvällen. Då blir det andra bullar, då är vilan slut!

I morse var snökanonerna i full gång, snart kan man byta löpning mot skidåkning!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar