onsdag 21 december 2016

Att orka. Eller inte orka?

Det är en fråga som förbryllar mig lite just nu. Ibland, eller tom ganska ofta, finns det någon sorts logik i botten.

Sovit bra: Pigg dagen efter. 
Sovit dåligt: Trött dagen efter. 
Tränar: Bra kondition. 
Tränar inte: Lite sämre kondition.
Sol: Varmt
Regn: Blött
Tomte: Jul
Osv

Men ibland avviker det, till synes helt utan förklaring. Det hände mig igår. Jag vaknade redan kl 4 och kunde bara inte somna om. Låg och funderade på om jag köpt all mat till jul, hur första intervallen på mitt nya spinningpass skulle bli, hur mycket löv som ligger okrattade i trädgården och framför allt på hur trött jag kommer bli OM JAG INTE SOMNAR NUUU!! Såklart somnade jag inte om...

Första passet för dagen gick lite i dimma kände jag, tror dock inte att deltagarna märkte nåt. Därefter ett HIIT pass på Det Stora Företaget. Kände mig lite piggare och kunde trycka på ganska bra. Vilket är nödvändigt. Det går inte att genomföra ett högintensivt intervallpass på ett bra sätt om man inte är allert och vaken. Och gärna lite stark också!

Hem och äta sen lunch, sitta och prata med stora dottern en stund, packa ihop och iväg till arbetspass nr 2. Hade tänkt att gå de 3 kilometrarna eftersom jag faktiskt kände mig lite trött. Men inte då! Det regnade, och att gå i regnet kändes inte ok. Skulle ju hinna bli plaskvåt innan jag var framme så jag valde att springa istället. In med lite musik i öronen och så iväg. 

Och döm om min förvåning när benen bara sprang iväg med mig! Hjälp vad det gick. Hur mycket kraft som helst, riktigt bra tryck i steget och nästan på en liten fartökning på slutet. Hur gick det till? 
Väl på jobbet visade det säg att min kollega var sjuk, och att jag fick rycka in och köra ett cirkelpass åt honom. Och absolut, jag körde! 

Därefter, sist på dagen, mitt eget spinningpass. Mitt nya spinningpass, med ny musik och nya intervaller. Näst intill fullt i salen, och det är ändå veckan före jul! Så himla kul, vilket tryck och vilken energi. Svetten sprutade och alla gick på max, även jag som annars brukar försöka hålla igen lite. Men det gick bara inte, det var fullt ös medvetslös från första stund. Och ALLA hängde på, vilken grej!! 

Utpumpad, svettig, trött, men ändå pigg ända in i hjärtat. Hög av spinning endorfiner sprang jag hem av bara farten, hade egentligen tänkt att be om skjuts, men just då ville jag bara springa. 

Och allt detta efter typ 5 timmars sömn. Vad hände egentligen?!?

Rosa helikopter, såklart fick den vara med!


4 kommentarer:

 1. Ja det är konstigt att man kan ha så mycket energi när all logik säger att man inte borde det.
  Vilka roliga jobb/uppdrag du verkar ha förresten ��

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har verkligen roliga uppdrag! Det känns aldrig som ett jobb, utan mer att man får hålla på och ha roligt hela tiden. Till baksidan hör att det ibland är lite trista arbetstider och att ekonomin kan vara lite ojämn. Och lite osäker....

  SvaraRadera
 3. Wow! Så många pass på en och samma dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du vet, vissa dagar kan vara helt galna. Som idag kommer bli, onsdagar är min absolut tyngsta träningsdag, många gruppass och många PT kunder. Men det är sååå kul!

   Radera