onsdag 17 maj 2017

Planering inför uppstart av löpargruppen i Skogås

På tisdag drar vi igång! Första löpargruppen i Skogås i min regi. Så himla kul!

Ganska lustigt egentligen, jag har länge funderat på att dra igång en löpargrupp, men inte riktigt kommit till skott. Så för nån vecka sen fick jag frågan om jag inte hade några löpargrupper. Jag svarade att jag inte hade det, men gick igång direkt och kände att det här nog var den knuff som behövdes. Så sagt och gjort! Redan samma kväll la jag ut en fråga på min Facebooksida och det visade sig finnas ett ganska bra intresse. Snabba ryck alltså, och redan på tisdag drar vi igång och kör 5 ggr fram till midsommar. 

Igår var jag ute och kollade omgivningen lite. Tanken är att vi ska köra intervaller, backteknik, styrka för löpare, löpskolningsövningar och lite terräng. För det ville jag ha stigar, gång/parkvägar och plana gräsytor. Jag visste var jag skulle hitta allt detta, men ville ändå kolla in mer exakt hur det såg ut. 

Och det kommer bli så BRA! Tänk att få öva backteknik i en sån här backe? 


Eller att springa offroad här?

Och alldeles i närheten finns civilisationen med det vi kan behöva i form av mer anlagda ytor. Tanken är att vi på dessa fem gånger ska få prova lite av varje. På så få gånger hinner man ju inte fördjupa sig så mycket, utan det här ser jag som en start som ska ge deltagarna lite mer kunskap. Samt inte minst stöd och hjälp att flytta fram sina egna gränser en bit. Det ser jag egentligen som det viktigaste. För oavsett var man befinner sig i sin löpning hamnar man lätt i en komfortzon. Samma runda varje gång, samma hastighet och vid samma tidpunkt. Till slut händer det inte så mycket mer och resultaten uteblir. Här vill jag ge det stöd och de verktyg som behövs för att kunna och våga ta steget ut. Springa lite fortare, lite längre, våga låta det bli riktigt, riktigt jobbigt ibland. Sånt som kan vara svårt att klara själv, men som man klarar i grupp. Ungefär så tänker jag. 

På fem gånger lär man sig absolut inte allt, men det blir en bra start. Förhoppningsvis finns intresse så att vi kan fortsätta i höst, det vore kul. 

Men nu är det vår, här och nu, med 5 gånger löpning, sen sommarlov, och sen. Sen kan det bli höst och mera springa!!4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du startat löpargrupp! Det låter ju som helt rätt grej för dig :-)
  Det är något jag själv också hoppas kunna få igång någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska verkligen bli jätteroligt!!

   Radera
 2. Åh vad roligt med en löpargrupp!
  Vad fint det ser ut där ni ska springa 😍.
  Jag har köpt ett träningskort som jag lovade mig själv att göra när jag hade sprungit vårruset. Jag köpte ett tiogångskort eftersom jag tänkte träna gruppträning en gång i veckan. Jag blev sugen på att sätta igång genast men den gruppen jag ville pröva gick inte den här veckan på grund av helgdagen.
  Förövrigt har alla mina träningskläder gått sönder. Ja inte bara de utan själva tvättmaskinen också.
  Det positiva med det är att det var kul att köpa träningskläder förra gången så nu kan jag passa på att ha lika kul en gång till . På ett sätt är jag också glad att det var just träningskläder som låg i tvättmaskinen när det hände och inte någon dyr nyinköpt blus.
  De funkar fortfarande att springa i, men det är revor överallt så de är mindre snygga än när jag köpte dem.
  /Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att köpa träningskläder är ett sant glädjeämne😃. Jag brukar skylla på att jag behöver mycket eftersom jag har dem när jag jobbar. Men just nu har jag gett mig själv totalt köpstopp, det har blivit lite mycket på sista tiden....

   Radera