onsdag 11 april 2018

Vad vill ni egentligen läsa om?

Det finns väldigt många bloggar där ute. Väldigt många av dem är nog roligare att skriva än att läsa. Det här kan vara en av dem. Det här är mitt hobbyprojekt, inget jag avser säga upp mig från jobbet för. Även om det ibland skulle vara bra lockande:-)
Jag ser att jag har en viss läsarskara som följer troget, en del som läser sporadiskt och en hel del som läser nåt enstaka. Vore kul att veta varför ni som läser kontinuerligt har valt att följa just denna blogg? Och ni som läser enstaka inlägg, vad skulle ni vilja läsa om mer? Vilka inlägg gillar ni mest? Minst?

Jag har också noterat att olika inlägg får väldigt olika genomslag. Det här började ju som en ren träningsblogg och har med tiden utvecklat sig och blivit bredare, eller spretigare, om man vill uttrycka det så... Träning, hälsa och inspiration till ett aktivt liv är fortfarande det jag skriver mest om, men allteftersom livet fortgår och min egen träning förändras, förändras också innehållet i bloggen. Eftersom detta är min blogg, mitt forum, tycker jag att det får vara så. Skillnad om man bloggade för nåt stort kommersiellt magasin, då måste det såklart följa vissa riktlinjer, men här får det vara mitt hjärta som är riktlinjen. 

Men lite nyfiken är jag ändå. Jag ser att de inlägg där jag har fått till en riktigt snajdig och fyndig rubrik lockar läsare. Eller om jag lyckas pricka en riktigt bra bild. Då ökar antalet markant, även om jag själv kanske inte tycker att det är så mycket bättre än annars. Vad är det egentligen som gör att man vill läsa vissa inlägg? 

Under senaste året har jag skrivit en del om vår dotters ätstörning, Monstret som vi kallar det. De inlägg jag har skrivit om monstret har fått mångdubbelt fler läsningar än mina bästa "vanliga" inlägg. Jag antar att det är ett ämne som berör, nåt som är lätt att känna med, och engageras av. Barn som far illa och brottas med förskräckliga saker berör oss nog alla, det är svårt att inte känna medkänsla. Lite paradoxalt, kan man tycka. Det som "säljer" bäst i en träningsblogg är det som handlar om nåt helt annat.

Och visst, det är jag som bestämmer, jag vet. Men ändå funderar jag på om det är ok att en träningsblogg innehåller så mycket olika saker? Vore det roligare/tråkigare/bättre/sämre eller kanske bara lite mer seriöst att hålla sig inom ett och samma område? Inte för att det är så sannolikt att jag kommer ändra nåt, min blogg är ju verkligen bara på nivån hobbyprojekt. Men nyfiken är jag ju för det! Hur vill ni som läser ha det? Skulle vara kul att veta hur ni tänker! 

Så, bring it on! Just tell me! Öronen är spetsade!


Upplys mig!

4 kommentarer:

 1. Jag tycker om det "spretiga" i bloggen som du kallar det.
  Det som gjorde att jag fastnade för bloggen var att den handlar om träning utan att vara utseende- eller resultatfixerad. Jag får inspiration till att träna och jag känner att även jag är en träningsmänniska trots att jag varken vill bli smal eller springa maraton. Du visar att träning kan man hålla på med för att det är kul. Du berättar inspirerande om hur kul det är.
  Att bloggen också kommit att handla en del om monstret tycker inte jag är Off Topic. Din blogg tar upp ämnet hälsa och att då även skriva om motsatsen, ohälsa, berikar den tycker jag. Jag hörde någonstans att inkörsporten till att få problem med anorexi förr i tiden nästan uteslutande handlade om att man började banta men att det numera var allt fler som hade träning som utlösande faktor. Att träna och äta rätt är viktigt för att må bra, men vad innebär det att må bra? Räcker det med att ha ett BMI mellan 20 och 25 för att bli lycklig ever after? Det är frågor som engagerar. De som tränar för att må bra undrar ofta om de håller rätt balans. Själv har jag brottats mycket med att hitta glädjen i träningen så att den inte slår över och blir en fixering. Som jag nämnt tidigare hade jag själv problem med ätstörning som ung.
  När hälsosamt leverne fokuseras på att bli smal istället för att må bra så blir det fel. Därför gillar jag din blogg. Den handlar om att ha kul och må bra på riktigt. När du skriver om monstret ger det ytterligare en dimension. Jag vet inte hur jag ska förklara riktigt. Men det är viktigt och väcker funderingar och frågor som många brottas med.
  Kram Therese ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för bra input. Så roligt att du har hittat mig och att jag kan inspirera, det är ju egentligen bara det jag vill med bloggen. Inspirera utan att komma med en massa pekpinnar eller att man måste det eller det. Kul att du hänger med, jag uppskattar verkligen det!

   Radera
 2. Jag läser för att du är du <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh, det var fint sagt! Tack snälla Carro❤️

   Radera