söndag 29 april 2018

Kettlebells, istället för löpning.

Hade egentligen tänkt att börja dagen med en kortare löprunda, men när jag öppnade ögonen i morse så hällregnade det. Hade det varit för tre, fyra år sedan hade jag utan att tveka dragit iväg ändå. Men nu är nu, och därför valde jag att inte springa. Kanske börjar jag bli gammal, eller kanske har jag bara breddat min träningsrepertoar med fler alternativ!? I vilket fall avvaktade jag till regnet upphörde och körde ett bra kettlebellspass på altanen istället. Kändes faktiskt mycket bättre än att springa just idag!

Passet bestod av fyra vanliga, men väldigt bra, kettlebellsövningar. Dessa körde jag i tre block. För er som vill köra mitt pass och få en bra och effektiv träning för hela kroppen så håll tillgodo, här kommer det:

Övningar:
Knäböj
Raka marklyft
Swingar
Axelpress

Block 1: Kör varje övning i 60 sek med 15 sek vila emellan. 2 varv.
Block 2: Varje övning 45 sek, vila 15. 2 varv.
Block 3: Varje övning 30 sek, vila 15. 2 varv.

 Hela passet tar ca 30 min, men med lite uppvärmning och stretch är man kanske uppe i 40. 

Precis den här typen av pass gillar jag. Att kombinera styrke- och pulshöjande moment, och på det sättet få en riktigt effektiv träning på ganska kort tid. 

Variera gärna övningarna och lägg till eller byt ut alltefter vad du vill träna och lägga fokus på. Man skulle kunna köra fyra rena coreövningar. Eller fyra övningar för ren benstyrka. Eller fyra pulsövningar. Eller som ovan, fyra övningar som involverar många muskelgrupper och därmed blir ett helkroppspass. Använd fantasin och experimentera. 

Kan lova att jag var rejält svettig efteråt och kände mig skönt genomarbetad, precis så som det ska kännas.

Och löpningen? Den tar jag i morgon!!6 kommentarer:

 1. Jag gillar också den typen av övningar. Och kettlebells!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kettlebells är toppen. Och så är de ju så fina också!

   Radera
 2. I sommar ska jag träna hemma lite mer, är SÅ dålig på det i vardagen. Bra pass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland har jag också svårt att få till hemmaträningen, men ganska ofta tycker jag att det funkar riktigt bra. Beror lite på hur dagen i övrigt ser ut.

   Radera
 3. Det är bra att ibland kunna köra något annat än det man tänkte ifrån början. Själv har jag inte använt kettlebells så ofta. Men jag såg en rolig inspirationsfilm på en blogg nånstans. Då blev jag sugen på att pröva. Men nu håller jag på med så mycket annat. Jag simmar och springer. På onsdagarna är jag med i en löpargrupp och på fredagar har jag crawlkurs. Jag brukar få uppgifter och läxor mellan gångerna. Så det blir att jag tränar mellan fyra och fem gånger i veckan. Det är hemskt kul !
  Kram Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du är ju verkligen superaktiv! Crawl skulle jag också vilja lära mig, ser så enkelt ut, men jag inser ju att det inte är så lätt. Andas på rät ställe, vattenläge osv. Ungefär som cykla kanske, enkelt för oss som lärde oss när vi var små, men jättesvårt att lära sig som vuxen. Kram!

   Radera