tisdag 8 maj 2018

Saker att se fram emot

Mitt i det härliga solskenet är det lite tungt. Säger bara; Monstret! Ni som följer mig vet vilket monster jag menar. För er mer nytillkomna läsare kan jag bara kort säga att Monstret är vår dotters ätstörning. (Jag har skrivit några inlägg om det tidigare som man gärna får läsa, tex här eller här.)

Ibland, men inte så ofta, är monstret inte så monstrigt. Men oftast, är det just ett stort j-a monster. Och i slutet på veckan och i helgen var det extra, extra allt. Då måste man ta fram alla reservkrafter, och hitta varenda liten sak att glädjas åt, annars känner jag att jag nästan blir ett Monster själv.

Så, därför påminner jag mig om alla härliga, roliga saker som ligger framför mig.

 • Födelsedagsfest hos våra tidigare grannar. Har fixat nånstans för tjejerna att vara när vi är borta så om allt går som det ska så blir det här en liten minisemester i Bergslagen för mig och mannen. 
 • Sommarens numera nästan obligatoriska fjällresa. Årets höjdpunkt och nåt vi allihopa ser fram emot jättemycket. I år kommer den sannolikt gå till Jämtland där vi ska vandra med tält, ryggsäck och trangiakök. Stanna där vi vill, gå när vi vill. Inte ett måste så långt ögat når, inga tider att passa, ingen press, inga människor och inga krav. Den absoluta bästa avkopplingen.
 • Yoga i mitt växthus. Min oas här hemma. Här yogar, planterar, läser, myser och kopplar jag av. Här vill jag ha mycket tid. Helst en stund varje dag
 • Min egen resa till min vän Maja för att hälsa på och få uppleva hösten i övre Norrlands inland. Ska bli så härligt och jag längtar så! Att få prata, skratta, vara i naturen och hämta ännu mera kraft.
 • Åka till Småland och fira en massa födelsedagar. Det är många i familjen som fyller år ungefär samtidigt och en helg i maj åker vi alltid ner och firar allas födelsedagar. Det blir roligt!
 • Många korta, och kanske förhoppningsvis några längre, löprundor. Foten känns tack och lov bättre även om det verkar långt borta med några längre löpäventyr. Men fram till dess att det går, springer jag kort och långsamt och försöker vara nöjd med det.
 • Simning i Drevviken. 
Och såklart!! Jordgubbssäsongen närmar sig. Det innebär massor med jordgubbar. Det är verkligen nåt att se fram emot!

4 kommentarer:

 1. Det är när det är extra tungt som det gäller att kunna hitta saker att glädjas åt. Hoppas att det lättar snart för er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Madeleine! Ja, lite lugn och ro behöver vi allt :-)

   Radera
 2. Eländiga monster 😞. Jag tycker att det är bra att du tar fokus på saker att se fram emot. Det är där du hämtar styrka. Jag är imponerad av ditt positiva förhållningssätt till svåra saker i livet.
  Kram Therese ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du...jag vet inte om jag är så positiv jämt men jag försöker. Ibland vill jag bara dunka huvudet i väggen och skrika. Men så tar jag mig samman och tänker att det nog inte vore så bra😃och så klarar man några dagar till. Vem sa att livet var enkelt jämt?!? Kram❤️

   Radera