tisdag 1 september 2015

Välkommen hösten!!

Då var det dags! Hösten kom i år igen. Som en riktigt rejäl tjottablängare i mellangärdet, just när solen sken som skönast. Lika oväntat som alltid.Den här hösten kommer bli en annorlunda höst. En spännande höst. En händelserik höst. Jag har så mycket nytt framför mig och hela tillvaron känns som Det Stora Blå ungefär.
Och vad är det som kommer hända då? Jo, till att börja med är jag föräldraledig ytterligare tre veckor med yngsta flickan. Hon är i skolan fram till 13 och jag har således några timmar varje dag för hemmafix, träning, skolarbete och lite egna projekt. Dessa tre veckor ska jag förvalta väl, ha roligt och bara njuta.

Men det som verkligen händer i höst är att jag ska satsa på mitt stora träningsintresse och att försöka få snurr på mitt liv och  min verksamhet som PT. I slutet av denna vecka ska jag gå en tvådagars kurs för att bli CrossNature instruktör. För mig som älskar träning i naturen är detta såklart det perfekta konceptet att få jobba med. Jag är jätteglad och ser fram emot både kursen och att få jobba vidare med mina nya kunskaper. Till att börja med kommer jag leda pass i Hammarbybacken varje måndag kväll.

I mitten av oktober kommer jag avsluta min PT utbildning. Jag har i dagsläget två kurstillfällen kvar och jag kan utan tvekan säga att det här är något av det bästa jag har gjort! Det har varit arbetsamt många gånger och krävt stor disciplin att både plugga och jobba samtidigt. Men med en förstående och stöttande familj har det gått bra. Efter utbildnings helgerna har jag varit som en urkramad trasa, både i kropp och huvud. Men ändå, så full av ny energi, nya idéer och nya infallsvinklar. Jag har verkligen längtat till varje nytt tillfälle.

När skolan är avslutad kommer jag gråta en skvätt för att det gick så fort och för att det redan är över.
Men sen- då kommer jag fira! Då kommer jag fira att jag snart ska börja som PT på riktigt. I slutet på hösten börjar jag nämligen jobba som PT på iForm i Skogås. Känns helt fantastiskt roligt att redan nu ha fått ett jobb på en ganska stor klubb, med många möjligheter. Jag vill bidra med min kunskap om utomhusträning, löpning och framför allt att få hjälpa och motivera människor till att röra sig och må bra. Ska bli jättekul!

Lite läskigt är det förstås. Jag har sagt upp mig från mitt nuvarande jobb. I går var jag där och berättade för mina fina medarbetare att jag ska sluta. Jag tycker så mycket om dem så det var riktigt sorgligt. Jag känner att flera av dem har blivit, och kommer att bli, riktiga vänner så förhoppningsvis kommer vi finnas kvar i andra sammanhang än på jobbet.
Jag går dessutom från en anställning med fast lön till en mer osäker tillvaro med provisionsbaserad lön. Hur mycket kommer jag kunna tjäna? Kommer det att gå runt? Kommer det funka? Många frågor men just nu inga riktiga svar. Mer än att jag tar chansen nu när jag har den! Jag har jobbat för detta, och funderat så länge, så nu kör jag. Det finns inga garantier, men jag vet att jag ångrar mig om jag inte vågar.

Nu hoppar jag, och hoppas att det går bra!

Som ni förstår är det mycket som snurrar i huvudet! Vid sidan om detta håller jag på och slutför försäljningen av huset i Småland, ska förhoppningsvis springa Lidingöloppet och åka en vecka till Portugal med familjen och träna.

Vilken höst, eller hur?1 kommentar:

  1. Vilken spännande höst du går till mötes. Stort lycka till!

    SvaraRadera