måndag 28 december 2015

Bloggåret 2015 - Eller mitt första år som bloggare

Ett år som bloggare är snart tillända. Förresten, det där lät ju oerhört pretantiöst. Bloggare. Jag?? Men eftersom jag regelbundet skriver på min blogg så är det väl ändå just det jag är. Bland en massa annat. "Jag är inte bara bloggare utan även...."

Jag hade tänkt mig att publicera minst en blogg i veckan. Det här är mitt femtionionde inlägg så det har blivit ungefär som jag tänkte. Även om jag hade varit nöjd om det bara hade blivit både färre och fler. Det handlar inte om exakt antal, jag skriver när jag har nåt att skriva och när jag har tid att göra det. Bloggen är en kul hobby, inte nåt som får ge mig prestationsångest.


Många inlägg har gått ganska spårlöst förbi. Inte så många kommentarer och inte så många visningar. Andra har lästs och kommenterats av jättemånga (enligt mina mått). Några inlägg har jag tänkt redan från början att den här kommer engagera. Andra har känts lite mer neutrala. Men det är inte helt lätt att förutspå vilka inlägg som kommer läsas mycket och vilka som kommer passera mer obemärkt. Vad är det som gör att man läser vissa inlägg och inte andra? Det kan man fundera på när man har en stund över. Och egentligen har det ingen stor betydelse. Min blogg är min hobby, min arena, där jag kan skriva och förmedla det jag vill. Det som är viktigt för mig, just då.


Jag trodde från början att bilderna skulle bli ett bekymmer för mig. Det var skrivandet jag ville åt och såg bilderna mer som ett nödvändigt ont. Jag gillar egentligen inte att fota och hittar aldrig några bra eller kul motiv. Tills nu! När jag började skriva bloggen började jag se på omgivningen med lite andra ögon. Nu hittar jag ofta motiv när jag är ute. Ibland vet jag precis vad jag ska skriva till just den bilden och ibland tycker jag bara att den är fin och så sparar jag den tills den passar. Men det är aldrig svårt att hitta motiv eller ta fina bilder, det finns överallt, om man bara har rätt ögon med sig. Och lustigt nog är det väldigt många som har kommenterat att mina bilder är fina. Kul!!


Sen trodde jag att jag skulle skriva på ett lite annat sätt än jag gör. Svårt att förklara, men jag tänkte nog att bloggen mer skulle bli som nån sorts utökad träningsdagbok. Där jag skulle beskriva min träning och hur tanken med mitt upplägg är, och hur det till slut skulle leda till ett antal resultat. Tack och lov märkte jag redan från början att den typen av texter inte alls är min grej. Sånt finns andra som skriver jättebra och inspierande om. Jag skriver hellre om mina betraktelser, reflektioner eller funderingar märker jag. Ofta berör det träning, men ibland skriver jag om helt andra saker.

Mitt första år som bloggare är således tillända. Jag har lärt mig massor på vägen. Fått nya vänner. Vissa känner jag än så länge bara på nätet, men andra som jag lärt känna via bloggandet har jag träffat på riktigt vilket såklart är extra kul. Jag kommer fortsätta skriva och jag hoppas att Du vill fortsätta läsa!


Har du en stund över får du gärna titta på min egen topplista över några inlägg som jag själv gillar extra mycket.

Måste man ha ett mål?
Till fots genom Stockholm
Nu drömmer jag!
Ögonblick av total närvaro
Vad man kan hitta på sin löprunda
Hur hinner du träna så mycket?
Ultraintervaller - På mitt sätt!

1 kommentar:

  1. Kul läsa dina inlägg! Jag hade också tänkt blogga lite då och då, men det har bara blivit några race reports, och några reseberättelser, ingen kontinuitet....

    SvaraRadera