söndag 6 december 2015

Första dagen på resten av mitt liv

Det är det ju egentligen varje dag fast den här veckan var det alldeles speciellt så. Jag började mitt nya jobb - mitt jobb som PT på iForm. Riktigt spännande och totalt annorlunda mot allt jag har gjort innan.

Jag har bytt jobb flera gånger i mitt liv så det var inget nytt. Jag vet ju hur man gör, och ändå just denna gång absolut inte alls. När jag börjar nytt jobb brukar jag starta med att ta på mig något nyinköpt kontorsplagg, tex en schysst kavaj, sminka upp mig lite lagom och sedan ge mig iväg. Det kändes inte riktigt som rätt strategi denna gång. Istället tog jag på mig mina springkläder, löparryggsäcken med jobbkläder dvs träningskläder och så sprang jag dit. Att komma springandes kändes som en bra entre första dagen. Kanske möjligtvis med risk att verka lite väl pretto? Men vad tusan, lika bra att sätta nivån redan från början!

Väl där blev jag introducerad i allt möjligt. Hur man skriver kundavtal, hur dataprogrammet fungerar, julkampanj osv. Inte så annorlunda mot vilken första dag på jobbet som helst. Det som är annorlunda är allt annat, jag ska jobba med träning, inte med logistik. Hur ska det gå?!?

Dessutom är själva arbetssättet, eller företagsklimatet annorlunda. Jag är van vid mer eller mindre väldokumenterade rutiner, att alla gör samma sak på ungefär samma sätt, att det finns intranät, headset till telefonerna, fikarum för medhavd lunch, gemensamt kampanjmaterial osv. Här är allt sånt... hm... lite annorlunda mot vad jag är van vid.
Just nu har jag fullt upp med att få igång mig på det jag ska göra och hinner inte fundera så mycket på allt runt omkring. Men helt klart är detta en tid av nya erfarenheter och lärdomar, och oavsett vad som händer så är jag glad att jag vågade ta steget från den trygga värld jag känner, till detta nya!

Cardiodelen

Min första prio är att få igång en fungerande PT verksamhet, sälja lite medlemskap och köra igång en del nya gruppträningar. Jag har också en del ideer kring komma-igång-träning och träning för de som fått Fysisk aktivitet på recept. Till våren drar vi igång uteträning vilket blir helt nytt för cluben. Ska bli riktigt spännande!

Avdelningen för ben och underkropp.

Cluben har ett stort utbud och en verksamhet som täcker det mesta. Ett stort rum med cardiomaskiner, en friviktsdel som ska bli ännu större, många väldigt enkla och lättanvända styrketräningsmaskiner, bra gruppträningsutbud både på dag och kvällstid samt dansskola för barn och ungdomar. Och inte minst fri tillgång till vatten massagesäng och solarier för de som önskar. Riktigt bra med andra ord!

Nu på söndagkvällen när jag tänker på veckan som var och veckan som kommer känns allt väldigt kul. Har massor med ideer, och massor med saker jag vill göra, en del svårigheter att övervinna och inte minst massor med inspiration. Precis så som det ska vara men inte alltid är.

Ni som vill komma förbi och se min nya arbetsplats och kanske träna med mig samtidigt är varmt välkomna. Jag lovar att ge er en rolig, utmanande och kul träning där vi blandar basövningar och friare och galnare övningar för en riktigt bra upplevelse!

Ses!

Kettlebells - ett riktigt favoritredskap!
Avdelningen för överkropp.


2 kommentarer:

  1. Toppen! Lycka till och du är väldigt modig tycker jag😊 / Åsa H

    SvaraRadera
  2. Varför heter det cluben?
    Måste säga att jag inte riktigt gillar det där med solarier....
    Men skulle ändå vara jättekul att se stället. Lite långt iväg bara.....

    SvaraRadera